• Incl.Excl.
  MOMS
 • 0

  EM-2024 TILBUD: Brug koden "EM2024-Udendørs" for 15% rabat på al udendørsbelysning. Se al udendørsbelysning her.

  EM-2024 TILBUD: Brug koden "EM2024-Udendørs" for 15% rabat på al udendørsbelysning.EM-2024 TILBUD: Brug koden "EM2024-Udendørs" for 15% rabat på al udendørsbelysning.Se al udendørsbelysning her.

 • Incl.Excl.
  MOMS
 • 0

  EM-2024 TILBUD: Brug koden "EM2024-Udendørs" for 15% rabat på al udendørsbelysning.EM-2024 TILBUD: Brug koden "EM2024-Udendørs" for 15% rabat på al udendørsbelysning.Se al udendørsbelysning her.

  16 maj 2023

  Hvordan vælger du de rigtige jordspots til din have?

  Hvis du leder efter måder at oplyse din have smukt på, er jordspots et glimrende valg. Ground spots er ikke kun praktiske, men de kan også yde et vigtigt bidrag til atmosfæren i dit uderum. Der er dog en række ting, som du bør tage højde for, når du skal vælge de rigtige jordspots.

  Definer, hvad du vil opnå

  Det første skridt i at vælge de rigtige jordspots til din have er at tænke over formålet med belysningen. Ønsker du for eksempel kun at oplyse en sti, eller vil du fremhæve bestemte planter, træer eller andre elementer i din have? Ved at have et klart overblik over dit mål, kan du bedre afgøre, hvilke jordspots der er bedst egnede.

  Hvis du vil oplyse en sti eller indkørsel, er jordspots med et højt lysudbytte og en bredere lyskegle det bedste valg. For at belyse planter eller andre elementer kan du vælge jordspots med en smallere lyskegle og et lavere lysudbytte.

  Vælg den rigtige type jordspot

  Der findes forskellige typer af jordspots, hver med deres egne fordele og ulemper. En vigtig skelnen er for eksempel forskellen mellem jordspots, der er kablede, og solcellejordspots, der arbejder på solenergi. Hvis du vil tilføje jordspots til en eksisterende have, men du ikke har mulighederne eller budgettet til at lægge jordkabler, så solcelle spots ideelle.

  En anden vigtig forskel er forskellen mellem halogen- og LED-jordspots. LED-lamper bruger op til 10 gange mindre strøm end halogenlamper. Du vil se den forskel på din energiregning!

  Vælg den rigtige lystemperatur

  lystemperaturen på belysningen er også en vigtig faktor, når du skal vælge de rigtige jordspots til din have. lystemperaturen udtrykkes i Kelvin og påvirker belysningens atmosfære og udseende. Generelt skaber varmt hvidt lys (2700-3000K) en hyggelig og varm atmosfære, mens koldt hvidt lys (5000-6000K) har et mere moderne udtryk. Her kan du læse mere om lystemperaturer.

  Vejrbestandighed

  Jordspots er udsat for forskellige vejrforhold, såsom regn, vind og sollys. Det er derfor vigtigt at vælge jordspots, der er vejrbestandige og holder længe. Vær for eksempel opmærksom på IP-værdien (Ingress Protection) af jordspots. Denne værdi angiver, i hvilket omfang jordspotsne er beskyttet mod støv og vand. Jo højere IP-værdi, jo bedre beskyttelse. Det anbefales generelt at gå efter jordspots med en IP-værdi på 65 eller højere. Her kan du læse mere om IP-Værdi.

  Bestem den korrekte placering

  Placeringen af ​​jordspots er også vigtig for at skabe den rigtige atmosfære og opnå den ønskede effekt. Placer fx ikke jordspotsne for tæt på hinanden, så du får en jævn belysning og ingen overeksponering eller skyggedannelse. Det er også vigtigt at tage højde for jordspotsnes højde og vinkel. Ved at justere vinklen på jordspotsne kan du f.eks. fremhæve visse elementer i din have.

  Tænk på sikkerheden

  Til sidst er det vigtigt at overveje sikkerheden, når du vælger og installerer jordspots. Sørg for, at de kablede jordspots er sikre ved at skjule kablerne korrekt. Følg altid sikkerhedsinstruktionerne i manualen til det jordspot, du har købt.

  Konklusion

  At vælge de rigtige jordspots til din have er et vigtigt skridt i at skabe den rigtige atmosfære og forbedre funktionaliteten af ​​dit udendørsområde. Ved at tage hensyn til formålet med belysningen, typen af ​​jordspot, lystemperaturen, vejrbestandigheden og placeringen, kan du være sikker på, at du vælger de rigtige jordspots til dig.din have. På denne måde kan du nyde belysningen fuldt ud.

  Se vores jordspots

  Læg en besked

  * Obligatoriske felter
  Sammenlign 0

  Add another product (max. 5)

  Start sammenligning