Tilbage

Hvad betyder IP værdi

  • 26 / 11 / 2021 0
Hvad betyder IP værdi

Du ser ofte en IP-værdi på belysning, men hvad betyder det egentlig?

IP står for international protection rating. Det første tal angiver graden af beskyttelse mod faste stoffer, og det andet tal angiver beskyttelsen mod fugt og vand. Indendørs belysning har ikke brug for ekstra beskyttelse. Til indendørs brug er en IP20-lampe normalt tilstrækkelig. BadeVærelser og haver er en anden sag. Vand og elektricitet passer ikke godt sammen, så i disse områder har du brug for en højere IP-værdi.

Dette er de forskellige typer af ip-værdilamper:

IP20: støvbeskyttet
IP21: vandtæt
IP23: regnvandstæt
IP44: Stænkvandstæt (egnet til badet og beskyttede områder)
IP54: Stænkvands- og støvtæt
IP65: beskyttet mod vandstråler
IP67: støvtæt og beskyttet mod nedsænkning i 30 minutter
IP68: støvtæt og beskyttet mod at opholde sig under vand.


Hvad er den mindste IP-værdi i badeværelset?

Den mindste IP-værdi i badeVærelset kan opdeles i 3 forskellige områder.
Område 1 er i brusebadet eller badet op til 225 cm over bunden af brusekabinen eller badet, fordi der er meget fugt og vand her, så lamperne har brug for en høj beskyttelse. Belysningen i rum 1 skal være mindst IP65, og belysningen skal også fungere på 12 V.
Område 2 ligger direkte over bruseområdet, omkring håndvasken og omkring badekarret. Mellemrummet mellem rum 1 og 2 er 60 cm. Til rum 2 skal du have mindst IP44.
Område 3 kommer ikke i direkte kontakt med vand, men der forekommer kondensvand, så der kræves en IP-værdi på mindst IP21.

 

 

 

 

Hvad er den mindste IP-værdi i haven?

Haven kan også opdeles i forskellige områder.
Område 1 indeholder belysning, som er direkte påvirket af alle vejrforhold. Regn, vind og hagl - lygter skal kunne klare enhver test, og derfor skal disse lygter have en høj IP-værdi, dvs. mindst IP65. Hvis du ønsker at placere belysning i en dam, kræver denne type belysning en højere IP-værdi, dvs. mindst IP67. Denne type belysning kan nedsænkes i vand.
Område 2 er det rum, hvor belysningen er placeret direkte ved siden af huset. Det giver den en vis beskyttelse, men lyset er stadig ret åbent. Det anbefales derfor, at dette område er mindst IP44. Område 3 er det sidste rum og indeholder alle lysene, der hænger i en beskyttet position. Tænk på spotlights i loftet. Disse lamper kommer ikke i direkte kontakt med vejrforhold, men kommer i kontakt med fugt. Disse lamper kræver mindst IP23.


Efterlad en kommentar

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Obligatoriske felter

Sammenligning Slet alle produkter

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    LCB LED Europe 9.1 / 10 - 20759 Anmeldelser @ Webwinkelkeur