• Incl.Excl.
    MOMS
  • 0
  • Incl.Excl.
    MOMS
  • 0

    11 maj 2023

    Hvad bør du overveje med udendørs belysning

    Når du går i gang med udendørsbelysning, er der et par ting, du skal overveje. Udgangspunktet er altid, hvad du vil du opnå med belysningen? Derudover er det godt at tænke over vejrforholdene, energiforbrug, design og dit budget.

    Mål

    Dit udgangspunkt, når du skal vælge den rigtige belysning, bør være belysningens funktion. Hvad ønsker du at opnå? Vil du bedre beskytte dit hjem mod indbrud, vil du fremhæve vandrestier eller specifikke elementer i din have? Formålet afgør, hvilken type lampe og de egenskaber, lampen skal have.

    Bæredygtighed

    Din udendørsbelysning kan blive udsat for regn og vind. Skal du oplyse udenfor, så vælg også lamper, der er lavet af de rigtige materialer og faktisk egner sig til udendørs brug.

    Strømforbrug

    Udendørs belysning kan trække strøm, så det er vigtigt at undersøge energieffektive muligheder, der hjælper dig med at holde energiregningen lav. LED-pærer bruger meget mindre strøm end glødepærer og har længere levetid.

    Installation

    Husk på, at ikke alle udendørslamper er nemme at installere. Nogle lamper kræver professionel installation, mens andre er meget nemme at installere. Se omhyggeligt på monteringsvejledningen til lampen, før du køber.

    Design

    Udendørs lamper kan i høj grad forbedre udseendet af dit hjem eller udendørs rum. Vælg derfor lamper, der matcher arkitekturen i dit hjem eller uderum.

    Budget

    Hvor meget du skal bruge er altid vigtigt, når du foretager et køb. Tjek omhyggeligt, om du også har brug for tilbehør. Tænk på lyskilderne til dine lamper, værktøj eller andet tilbehør, du skal bruge for at hænge eller installere dine lamper.

    Tilpasning af din lyskilde

    Når du køber en lyskilde, skal du sørge for, at den passer i armaturet på din lampe. Med andre ord: hvis din lampe har en E27 armatur, så sørg for at din lyskilde passer i denne armatur.

    Watt

    Sørg for, at din lyskildes watt ikke overstiger armaturets maksimale watt. Gør du ikke dette, risikerer du at få en kortslutning eller at din lyskilde går i stykker. Du risikerer også, at armaturet går i stykker. I værste fald kan der opstå brand.

    Lystemperatur (varm/kold)

    Går du efter atmosfære? Vælg derefter en lampe med varmt hvidt lys. Er formålet med din lampe at øge sikkerheden? Vælg derefter en lyskilde med koldt hvidt lys.

    Her du kan læse mere om at vælge den rigtige lystemperatur.

    Vandtæt

    Vil din udendørslampe hænge under tag eller ej? Det er meget vigtigt, for hvis din udendørslampe udsættes for vind og vejr, er det vigtigt, at den er vandtæt. Jo højere IP-værdi, jo bedre er din lampe modstandsdygtig over for vand.

    Her kan du læse mere om IP-værdier.

    12 volt vs. 230 volt

    ForordNu om dage fås mere og mere udendørs belysning på 12 volt. Det er mere sikkert, fordi der er meget mindre strøm på den. Meget rart, når børn leger i haven, eller der er kæledyr, der kan bide i kabler.

    Vil du vide mere om udendørsbelysning?

    Alt hvad du behøver at vide om lamper til din have, altan eller tagterrasse er her.

    Kom godt i gang med udendørsbelysning?

    Alle vores udendørslamper kan findes her.

    Læg en besked

    * Obligatoriske felter
    Sammenlign 0

    Add another product (max. 5)

    Start sammenligning