Tilbage

Skift fra halogen til led

  • 25 / 11 / 2021 0
Skift fra halogen til led

Skift fra halogen til LED

Når man tænker på at skifte fra halogen til LED, er den første tanke normalt besparelser. Ved at skifte til LED spares der både energi og omkostninger. Det er selvfølgelig altid rart at spare penge, men det er også meget bedre for miljøet. LED kan også sendes til genanvendelse.

UDSKIFTNING AF HALOGEN MED LED

En LED-lampe og en halogenlampe har forskellige fatninger. Det første skridt er at finde den rigtige montering. Fatningen er den nederste del af en lampe, som du kan skrue ind i armaturet.

Den mest almindelige fatning er en E27, denne har en diameter på 27 mm. Der findes naturligvis ikke kun et E27, men også mange andre. Derfor er det vigtigt først at finde ud af, hvilken fatning du har brug for.

led lampe e27 fitting 6w udskiftning 45w varm hvid/dimbare led spot gu10 55w 2200k 3000k dimtone varm

ENERGIFORBRUG OG LYSSTYRKE

Når du køber en lampe, tages der normalt hensyn til watt (W). Wattangivelse angiver, hvor meget energi lampen bruger. Det er også vigtigt at se på antallet af lumen.
Lumen står for luminositet, så det angiver, hvor meget lys lampen udsender.

LYSKEGLEN

Hvis du ønsker at købe en LED-lampe, er det også vigtigt at vide, hvor meget den kan oplyse. Lyskeglen er relateret til dette, fordi den bestemmer, hvor smal eller bred lysstrålen er. Med en smal stråle fordeles antallet af lumen over et lille område, hvilket giver en høj intensitet. Med et større overfladeareal fordeles det også over en større overflade.

En lille kegle bruges ofte til stemnings eller hygge belysning og en stor kegle til almen belysning.

FARVETEMPERATUR

Den sidste, men bestemt ikke mindst vigtige egenskab er farvetemperaturen. Farvetemperaturen er angivet i Kelvin (K). Farve Temperaturerne varierer fra meget varm til kold blå farve. Farve Temperaturen er altid angivet i beskrivelse af emballagen eller på selve produktet.

Du kan få flere oplysninger om farvetemperaturer på vores blog om farver temperature.led modlys farve lystemperatur

 

 

Efterlad en kommentar

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Obligatoriske felter

Sammenligning Slet alle produkter

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    LCB LED Europe 9.1 / 10 - 20759 Anmeldelser @ Webwinkelkeur