Tilbage

Hvordan jeg kan bedst oplyse mit hjemmekontor

  • 22 / 11 / 2021 0
Hvordan jeg kan bedst oplyse mit hjemmekontor

HVORDAN OPLYSER JEG MIT HJEMMEKONTOR?

Flere og flere mennesker har arbejdet hjemme i den seneste tid. Virksomhederne er mere fleksible, og mere og mere arbejde kan udføres online. Derfor er et godt hjemmekontor og den rigtige belysning meget vigtig. Som hjemmearbejdende ønsker du ikke at bruge for mange penge, især ikke på belysning. Heldigvis har vi LED-lamper, som sparer op til 70 % i energi omkostninger.


HVILKEN KOMBINATION ER DEN BEDSTE TIL MIT HJEMMEKONTOR?

Det bedste lys til dit hjemmekontor er en kombination af naturligt dagslys og kunstigt lys samt direkte og indirekte lys. Det er ideelt at placere skrivebordet ved siden af et vindue. Det giver den rette mængde dagslys og giver dig mulighed for at kigge ud fra tid til anden, hvilket er vigtigt for at undgå overtræthed og stres.

LED-spots, hængelamper eller væglamper er generelt velegnede til værelse belysning. Hvis solen skinner udenfor, behøver du ofte ikke engang at tænde din almene belysning. Indirekte belysning som f.eks. en skrivebordslampe kan derimod stadig være vigtig for at skabe den rette atmosfære.

HVAD SKAL DU KIGGE EFTER, NÅR DU VÆLGER DINE LAMPER?

Ud over kombinationen af dagslys og naturligt lys er der andre ting, der skal overvejes.

LYSSTYRKE

Den rigtige lysstyrke er meget vigtigt. Til hjemmearbejde anbefales omkring 500 LUX, og for at opnå dette anbefales en lampe med en effekt på op til 1000 lumen.

LYSTEMPERATUR

Den rigtige lystemperatur til belysning af dit hjemmekontor bør være mindst 4000K. Køligt hvidt lys fremmer overblik og koncentration. Især om morgenen sikrer det en vellykket start. Hvis der meget er lidt dagslys i rummet, kan du også vælge hvidt dagslys på 6000K. Da næsten alle nu arbejder bag en skærm, er det også vigtigt med en god farvegengivelse (mindst 80 Ra) for at gøre arbejdet lettere.

FLIMMERFRI BELYSNING

Flimmerfri belysning er meget vigtig, især på en arbejdsplads, fordi du kan blive distraheret af noget, der blinker over dig eller bag dig, selvom det måske ikke ses med det blotte øje, så registreres det stadigt og kan mindske koncentration, i det lange løb måske give hovedpine. Flimrende lys forekommer hovedsageligt med gamle lysstofrør. Dette er ikke tilfældet med LED-Lysstofrør, der ud over at være flimmerfri også er meget langtidsholdbare.

 

Sammenligning Slet alle produkter

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    LCB LED Europe 9.1 / 10 - 20759 Anmeldelser @ Webwinkelkeur