• Incl.Excl.
    MOMS
  • 0
  • Incl.Excl.
    MOMS
  • 0

    22 november 2021

    Farvetemperatur og lysfarve

    Betydningen af ​​lystemperatur og lysfarve ved køb af LED-belysning

    Når du køber LED-belysning, er lystemperaturen og lysfarven meget vigtig. Heldigvis er LED-lamper i dag mindst lige så attraktive som traditionel belysning.

    lystemperaturen bestemmer, om en LED-lampe udsender varmt hvidt, neutralt hvidt eller køligt hvidt lys og udtrykkes i måleenheden Kelvin på en skala fra 1.000 til 10.000.

    Følgende gælder: Jo lavere lystemperaturen er, jo varmere bliver belysningen.

    Vil du vide, med hvilken mængde Kelvin du vil nå dit mål? Du vil opdage det her.

    Et farvetemperaturkort, der angiver, hvilken mængde Kelvin der skaber hvilken atmosfære

    Varmt hvidt, neutralt hvidt og køligt hvidt lys

    lystemperatur kan opdeles i 3 kategorier.

    Varmt hvidt lys: 2.000 - 3.000 Kelvin

    Varmt hvidt lys med en lystemperatur mellem cirka 2.000 og 3.000 Kelvin giver en varm og hyggelig atmosfære. Denne LED-belysning garanterer en hyggelig og romantisk atmosfære. LED-lamper med varmt hvidt lys er ideelle til stuen og soveværelset, men fungerer også godt i andre rum i huset. LED-paneler med denne lystemperatur bruges ofte i butikker, cateringvirksomheder, omklædningsrum og indgange på grund af deres atmosfæriske karakter.

    Neutralt hvidt lys: 3.000 - 4.500 Kelvin

    Neutralt hvidt lys med en lystemperatur mellem cirka 3.000 og 4.500 Kelvin er nøjagtigt mellem kunstigt lys og dagslys. Den lyse og livlige belysning er ideel til forskellige formål. Neutralt hvidt lys fungerer godt på badeværelset eller brusebadet i hjemmet, men denne type LED-belysning er også populær på kontorer, køkkener, skoler, biludstillingslokaler og værksteder.

    Køligt hvidt lys: 4.500 - 6.500 Kelvin

    Køligt hvidt lys med en lystemperatur på mellem cirka 4.500 og 6.500 Kelvin er perfekt til rum, der kræver skarpt og klart lys. Tænk på hospitaler, tandlægepraksis, laboratorier og butikker. Lyset kommer tættest på dagslysets farve og fremmer koncentrationen og årvågenheden hos de tilstedeværende i rummet. Køligt hvidt lys er også en merværdi i hjemmet som kontor- eller bordbelysning. Dette lys bruges også ofte i områder, hvor der ikke kommer noget eller utilstrækkeligt dagslys ind, såsom lagerbygninger eller værksteder.

    Forskellige lysfarver i RGB LED-belysning

    Lysfarven på LED-lampen repræsenterer, som udtrykket indikerer, lysets farve. I de fleste tilfælde taler vi om RGB LED-belysning, farverne rød, grøn og blå. Disse tre farver er blandet sammen i et hus, der gør det muligt at vise alle farver i det synlige lysspektrum. Afhængig af typen af ​​LED-lampe kan lysfarverne ændres med en fjernbetjening, et trykknapsystem eller et program.

    RGB-belysning har normalt tre forskellige dioder, én til rød, én til grøn og én til blå. Med disse tre dioder er du i stand til at producere mange forskellige farver af synligt lys (se billede). Den opfattede farve bestemmes af forskellen i styrke, som hver af de tre dioder udstråler. Hvis de tre dioder af rød, grøn og blå kombineres med samme styrke, får du hvidt lys.

    CRI-værdi for LED-belysning

    Hver LED-lampe har en specifik CRI-værdi. CRI står for Color Rendering Index, eller farvegengivelsesindeks, der går fra 0 til 100. Jo højere Ra-værdi (indikator for lysfarve), jo bedre lys fra LED-lampen. Der er ingen hårde krav til en minimum CRI-værdi for LED-belysning, men i praksis repræsenterer en minimumsværdi på Ra 80 LED-belysning af fremragende kvalitet med en høj farvegengivelse.

    Konklusion

    lystemperaturen er vigtig, når du skal vælge den rigtige LED-belysning til den ønskede atmosfære. Varmt hvidt lys skaber en hyggelig atmosfære, mens køligt hvidt lys er ideelt til arbejdspladser og udendørs brug. Vælg den lystemperatur, der passer til den ønskede stemning for at få fuld fordel af LED-belysning.

    Leder du efter en lampe?

    Du ved nu, hvad du skal være opmærksom på, når du køber en LED-lampe. Uanset om du vil skabe stemning eller oplyse et rum godt, så har vihar et bredt udvalg af LED-lamper til ethvert formål.

    Se alle vores lamper

     

    Læg en besked

    * Obligatoriske felter
    Sammenlign 0

    Add another product (max. 5)

    Start sammenligning