Tilbage

Belysning af badeværelset

  • 23 / 11 / 2021 0
Belysning af badeværelset

BELYSNING PÅ DIT BADEVÆRELSE?

Hvordan vælger man den rigtige belysning til sit badeværelse? Den første ting, du tænker på, når du vælger lys til badeværelse, er den atmosfære det skaber. Men ud over det skal det også være sikker og pålidelig, for man skal ikke glemme at tænke på det er et fugtigt miljø. Men hvornår har man den rigtige lampe?HVORFOR ER BADEVÆRELSESBELYSNING SÅ VIGTIG?

Badeværelsesbelysning er blevet vigtigere for os med årene. Du undrer dig måske over hvorfor. For tidligere var det måske nok med en lampe.
Men vi gør flere og flere ting på badeværelset, især kvinder. Mange kvinder har brug for smukt og godt lys for at kunne lægge deres makeup, for eksempel. Ud over at lægge makeup, kan godt lys også bruges til at give sig selv en skønhedsbehandling. Badeværelset er også et sted, hvor man kan læse, f.eks. i magasiner eller bøger. Disse eksempler viser, at et badeværelse har brug for den rette belysning.

HVILKEN SLAGS ARMATUR ER GODT I BADEVÆRELSET?

Når du skal vælge den rigtige type armatur, er det vigtigt at tage en række ting i betragtning. Badeværelset er ofte fugtigt, og derfor skal armaturerne kunne tåle vandstænk. Til almen belysning kan du bruge væg- eller loftsmonterede armaturer. Disse armaturer giver høj beskyttelse mod vand og støv.

Beskyttelse mod vand udtrykkes i den såkaldte IP-værdi. Med en IP-værdi på 44 eller højere er et armatur stænktæt. Til belysning direkte over bruseren anbefaler vi en IP-værdi på 65. Der er naturligvis også andre muligheder for belysning af badeværelset. En anden mulighed er at placere vippelige spotlights med en bred lyskegle. For at skabe mere atmosfære i dit badeværelse kan du anvende indirekte belysning ved at placere en dæmpbar Led-spot med en smal lyskegle. Ved siden af hovedbelysningen, leder mange også efter den rigtige belysning til deres spejl. LED-lysstofrør eller stænger med en Led-striber er hertil perfekte.

HVOR SKAL JEG PLACERE LAMPERNE?

På badeværelset er det vigtigt med funktionel og dekorativ belysning. Til funktionel belysning anbefaler vi en loftslampe. Til dekorativ belysning er dæmpbare Led-spots en god mulighed. Led-spottene kan placeres på steder, hvor der er behov for et høj lyseffekt, f.eks. foran et spejl. Til stemningsbelysning anbefaler vi at placere dæmpbare farvede Led-strips i nærheden af f.eks. et badekar eller brusebad. Vær altid opmærksom på, at du vælger en belysning med en IP-værdi på mindst 44 for at forhindre, at belysningen bliver vandskadet.Sammenligning Slet alle produkter

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    LCB LED Europe 9.1 / 10 - 20759 Anmeldelser @ Webwinkelkeur